Met deze 5 tips vind je de juiste uitzendkracht.

  1. Het is altijd goed om al contacten te hebben met een uitzendbureau voordat je daadwerkelijk een verzoek plaatst. Op die manier kennen ze het bedrijf al. Zo kunnen zij sneller schakelen op het moment dat je een verzoek hebt.
  2. Een duidelijk functieprofiel voorkomt veel verwarring.  Het uitzendbureau kan daarmee direct aan de slag. We hebben met mensen te maken en niemand is perfect. Dus geef duidelijk aan wat harde eisen zijn en wat zachte eisen zijn. 
  3. Geef aan welke extra’s je biedt ten opzichte van je concurrenten. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat een vrijdagmiddagborrel zijn, of de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding. Met die informatie kan het uitzendbureau meer kandidaten aantrekken of de juiste kandidaat over de streep krijgen.
  4. Geef ook een goede beschrijving van de sfeer van het bedrijf en de collega’s. Wat maakt jouw bedrijf uniek? Met deze informatie kan een kandidaat zich al thuis voelen, voordat de kandidaat bij het bedrijf is geweest.
  5. Zoek een betrouwbare partner. Een uitzendbureau dat zich niet aan alle gestelde eisen voor uitzendbureaus houdt kan nare gevolgen voor je hebben. Van ontevreden personeel tot aan de ketenverantwoordelijkheid.  Een NEN 4400-1 certificaat, biedt deze zekerheid. Zoek een uitzendbureau dat buiten de certificering hoge eisen aan zichzelf stelt.